03 ianuarie 2017

Misiune

O hiperaciditate gastrica din adolescenta m-a directionat catre mancaruri mai putin acre si dulciuri. Nu toleram alcoolul. Dulciuri nu mai consum de mai bine de 7 ani, dar trebuie sa recunosc ca eram un mare amator. Activitatea fizica... era aproape inexistenta. Scaun si birou, cel putin 14 ore zilnic, la care se mai adauga uneori si substante toxice in aer. Pot sa completez cu... mese rare si abundente, din care nu lipseau niciodata grasimile animale. Intre timp am descoperit ca aciditatea gastrica se datoreaza unei bacterii (Helicobacter pylori) si un tratament agresiv a rezolvat problema.

Nu am pregatire medicala. Sunt ca oricare dintre voi. Am invatat anatomie si fiziologie in scoala, stiu sa fac cateva manevre medicale. Am in schimb, ati ghicit,  diabet. De tip 2. Desi existau ceva semne de mai mult timp, am aflat in urma unor analize de rutina. In noiembrie 2015 am avut o perioada scurta de spitalizare, in care am fost indrumat de specialisti in boli de nutritie si diabet. Am schimbat un pic dieta, am adaugat ceaiuri si mai multa miscare. Cand nu-i timp, fac macar cateva serii de genoflexiuni. Acum caut  remedii naturiste pentru a minimaliza efectele bolii. Prin intermediul internetului vreau sa fiu de ajutor atat mie cat si celor care au dobandit aceasta boala. 
Incerc sa aduc pe acest site informatii despre diagnostic, tratamente noi, diete, stil de viata. Desigur, contributia altor persoane informate, poate chiar calificate, poate conduce la minimalizarea efectelor bolii la cat mai multi bolnavi si la prevenirea imbalnavirii la cei predispusi.

Daca aveti ceva de spus, nu ezitati sa adaugati un comentariu.

Sa auzim de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu