05 ianuarie 2017

Spirulina

Spirulina este o alga albastra-verzuie ce a fost localizata initial in lacuri calde din Africa, America Centrala si America Latina. A fost consumata de oameni si animale din cele mai vechi timpuri. Studii recente au scos la iveala o serie de proprietati ce o recomanda ca aliment cu proprietati terapeutice datorita continutului de vitamine (C, E şi B), minerale (iod, brom, mangan, potasiu, fier) şi aminoacizii esenţiali.

Stimulează sistemul imunitar şi ajută astfel la combaterea agenţilor patogeni care pot provoca infecţii.
Constituie o sursă excelentă de iod şi de aceea, în anumite cazuri, poate normaliza funcţiile glandei tiroide.
Conţine fier sub formă complexă, fiind una din cele mai importante surse naturale de fier. Este utila tuturor şi mai ales vegetarienilor.
Spirulina contine ficocianina, principalul principiu activ responsabil cu intensificarea proceselor metabolice si pigmenti din grupa clorofilei.
In compozitia Spirulinei intra o serie de substante extrem de folositoare organismului, doar la nivel celular fiind descoperite peste 280 de substante cu activitate biologica, dintre care aminoacizi esentiali, acizi grasi nesaturati de tip Omega 3, Omega 6, glicoli.

Este indicata in:
- efort fizic si/sau intelectual, hepatite cronice, ciroza hepatica, gastrite, ulcer gastric si duodenal;
- diabet zaharat de tip II;
- diabet zaharat tip I, in asociere cu insulina;
- insuficienta renala si corticosuprarenala;
- obezitate, anemii;
- hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica;
- distonie neurovegetativa si suprasolicitare nervoasa;
- carenta de calciu si magneziu;
- creste lactatia tinerelor mame;
- impotenta si frigiditate;
- glaucom, cataracta si retinopatii;
- incetinirea procesului de imbatranire;
- profilaxia infectiilor microbiene si virale;
- profilaxia bolilor maligne si radioprotectie;
- cresterea performatelor sportive.

(clik pe link pentru a accesa magazinul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu